10-03-05

Season 1; disk 6.

21. Spring break.
Het is voorjaarsvakantie in Miami, maar alle festiviteiten komen abrupt tot een einde wanneer de CSI-rechercheurs terug worden geroepen om twee spoedeisende zaken te behandelen. Horatio en Speedle onderzoeken de zaak van een meisje dat op het strand vermoord is aangetroffen. De lijkschouwing leidt Horatio naar de producer van de 'Babes on Break'-video's, waarbij hij vraagtekens zet bij diens motieven als cineast. Ondertussen doen Calleigh en Delko nader onderzoek naar de zaak van een student die verdronken is in het zwembad bij een motel. Diens vrienden blijven beweren dat het een ongeluk was, maar nader onderzoek leidt de CSI-rechercheurs tot het vermoeden dat er wellicht meer aan de hand is.
22. Tinder box.
Een vuurwerkshow van een DJ veroorzaakt een hevige brand in een populaire nachtclub in Miami. Daarbij vinden 16 bezoekers de dood en raken 58 anderen gewond. Speedle en Delko, die ook aan het nachtleven deelnemen, ontsnappen ternauwernood aan de dood. Tijdens hun onderzoek naar de brand leidt het bewijsmateriaal hen naar het lijk van een barkeeper die dood was gestoken voordat de vuurzee ontstond. De CSI-rechercheurs stellen vast dat de brand geen ongeluk was en onderzoeken alle aanwijzingen om te achterhalen wat er die noodlottige avond daadwerkelijk is gebeurd.
23. Freaks and tweaks.
Horatio, Speedle en Delko ontsnappen maar net aan de dood wanneer er een bom tot ontploffing wordt gebracht tijdens hun onderzoek naar de brute moord op een speedverslaafde. Bij de explosie gaat een groot deel van het bewijsmateriaal verloren, zodat ze zich moeten begeven in de verwrongen wereld van de speedverslaafden, oftewel 'tweakers', om het misdrijf te kunnen oplossen. Ondertussen wordt Calleigh naar de plaats van een moord geroepen en moet ze tot haar verbijstering vaststellen dat het slachtoffer de man is van één van de beste vriendinnen van Alexx. Terwijl Alexx haar vriendin troost, belooft Calleigh dat ze de onderste steen boven zal halen in deze zaak van ogenschijnlijk willekeurige moord.
24. Body count.
Horatio wordt naar de gevangenis in Miami-West geroepen om de moord op een gevangene te onderzoeken. Daar is hij er getuige van dat drie gedetineerden via helikopter uit de gevangenis ontsnappen. Horatio beseft dat de moord slechts een afleidingsmanoeuvre was voor de ontsnapping en start een klopjacht op de voortvluchtigen. De zaak komt wel heel erg dichtbij wanneer de CSI-rechercheurs vernemen wie de vermiste gedetineerden zijn: twee van hen voeren namelijk een persoonlijke vendetta tegen het CSI-team.
 
Extra's:
The gun lab tour.
'Freaks and tweaks' commentary.

2003

19:30 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.