11-03-05

Season 1; disk 5.

17. Simple man.
De CSI-rechercheurs belanden in een politiek moeras wanneer de man van een gerenommeerd lid van de gemeenteraad van Miami wordt aangeklaagd wegens de moord op de beheerder van hun huis. Maar wanneer een soortgelijke moord plaatsvindt terwijl de man in verzekerde bewaring is gesteld, vraagt Horatio zich af of ze wel de juiste man voor de rechter gaan brengen. Hij is bang dat er ergens in Miami een seriemoordenaar rondloopt.
18. Dispo day.
Tijdens een gebruikelijk geheim ritje naar de verbrandingsinstallatie om inbeslaggenomen drugs te verbranden, wordt de lading geroofd door zwaarbewapende overvallers. Wanneer de rookpluimen zijn opgetrokken, moet worden vastgesteld dat er twee politieagenten zijn gedood en dat Speedle is neergeschoten. Het CSI-team komt onder verdenking te staan wanneer Interne Zaken gaat onderzoeken wie er informatie over de drugsverbranding heeft gelekt. En het gaat er nog slechter uitzien wanneer de uitslag van de drugstest van één van de CSI-rechercheurs positief blijkt te zijn. Het is aan het CSI-team om in deze zaak de onderste steen boven te krijgen en de naam hoog te houden.
19. Double cap.
Een vrouw wordt vermoord angetroffen naast het zwembad van een exclusief hotel in Miami waar ze had liggen zonnebaden. Haar vingerafdrukken vertellen dat het gaat om ene Gloria Tyson maar uit de federale databank blijkt dat het niet Gloria Tyson betreft, maar ene Gina Cusack, een beschermde getuige. Om haar moordenaar te kunnen opsporen, wil Horatio haar vriend ondervragen. Maar ook hij blijkt onder de getuigenbescherming te vallen, en de FBI weigert zijn verblijfplaats bekend te maken. Ondertussen komt de vader van Calleigh geheel onverwachts bij haar langs en rijt daarmee enkele oude wonden uit het verleden open.
20. Grave young men.
Horatio kijkt verrast op wanneer een man die hij 6 jaar geleden de gevangenis in had gestuurd, hem vraagt om te helpen zoeken naar zijn vermiste tienerzoon. Wanneer ze het huis doorzoeken waar de zoon woonde, vinden ze dingen die kenmerkend zijn voor een probleemjongere. Calleigh ontdekt tot haar grote ongerustheid dat er honderden schoten zijn afgevuurd op een boom in de achtertuin. Ze volgen het spoor van de jongen en ontdekken het dode lichaam van één van zijn klasgenoten. Horatio en het team beginnen aan een race tegen de klok om de vermiste jongen te vinden en de zoveelste schooltragedie te voorkomen. Speedle onderzoekt de zaak van een man die ogenschijnlijk een verstikkingsdood is gestorven. Hij voelt zich aangetrokken tot de vriendin van de man, maar zij is wel de hoofdverdachte. Wanneer zij zijn gevoelens probeert te bespelen, zit hij ingeklemd tussen verleiding en het achterhalen van de waarheid.
 
Extra's:
The autopsy theatre tour.
'Dispo day' commentary.
 
2003

12:53 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.