18-03-05

Season 1; disk 1.

1. Golden parachute.
Het CSI-team zoekt naar overlevenden van een vliegtuigcrash in de Everglades. Op onverklaarbare wijze treffen ze een vrouwelijk slachtoffer aan, op zo'n acht kilometer van de plek waar het vliegtuig is neergestort. De enige overlevende beweert dat de vrouw het luik van het vliegtuig had geopend om zelfmoord te plegen, maar Horatio vertrouwt het zaakje niet. Wanneer de puzzelstukjes niet in elkaar vallen, moet het team de gebeurtenissen tijdens de fatale vlucht zien te reconstrueren.
2. Losing face.
Wanneer de mentor van Horatio tijdens het onschadelijk maken van een bom omkomt, ziet het CSI-team het als een persoonlijke missie om de dader op te sporen. De plaats van de explosie wordt minutieus afgekamd, maar het team blijft met meer vragen dan antwoorden zitten. Wanneer Horatio en Megan echter weggeroepen worden naar een andere bommelding, zijn ze verbijsterd wanneer ze erachter komen wie het eigenlijke doelwit van de bommenterreur is.
3. Wet foot / dry foot.
Iemand heeft ogenschijnlijk de dood gevonden bij een aanval van een haai. Horatio en Megan gaan echter twijfelen aan de doodsoorzaak wanneer ze een kogel aantreffen in een deel van een menselijk torso. Wanneer het CSI-team vervolgens op een verlaten boot vol geheimen stuit, volgen Horatio en het team het spoor verder. Ze ontdekken dat er sprake was van een geheime missie, met vrijheid als doel, die verschrikkelijk misliep.
4. Just one kiss.
Wanneer op een strand bij Miami een verkrachting en moord plaatsvinden, worden Horatio en het team op onderzoek uitgezonden. Na verhoor van de vriend van het verkrachtingsslachtoffer komen Megan en Horatio erachter dat het stel een onstuimig feest had bijgewoond in het landhuis van een rijke familie... een familie van politici en met oud geld. Wanneer de bewijzen zich tegen de familie opstapelen, nemen de machtige Hamiltons zelf maatregelen om de goede naam van hun familie te beschermen.
 
Extra's:
CSI: Miami trailer.
'Golden parachute' commentary.
 
2003

18:36 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-03-05

Season 1; disk 2.

5. Ashes to ashes.
Een priester wordt doodgeschoten en het bewijsmateriaal geeft aan dat de 12-jarige misdienaar Cameron Medina de hoofdverdachte is. Nader onderzoek naar Camerons tumultueuze thuissituatie leidt het CSI-team in een andere richting. Ondertussen doen Horatio en Delko onderzoek naar de verkoolde overblijfselen van een zwangere vrouw die het slachtoffer van een misdrijf is geworden. Het is aan hen om fysiek bewijsmateriaal te verzamelen om de persoon te kunnen veroordelen van wie Horatio instinctief aanvoelt dat hij de moordenaar is.
6. Broken.
Een 5-jarig meisje wordt dood aangetroffen in de toiletruimte van het restaurant van een pretpark. Het CSI-team ontdekt dat de moordenaar geprobeerd heeft haar naar buiten te smokkelen. Calleigh, Delko en Speedle ontdekken tussen de bezoekers een zedendeliquent die een bekende van de politie is, maar de bewakingsvideo verschaft hem een alibi. Naarmate het team nieuwe aanknopingspunten vindt, laat het bewijsmateriaal zien hoever iemand gaat om aan zijn straf te ontsnappen.
7. Breathless.
Horatio en het team onderzoeken de moord op een jonge mannelijke stripper die na een seksfeestje dood wordt aangetroffen. Het bewijsmateriaal wijst in de richting van vergiftiging. Verschillende motieven passeren de revue en Horatio ontdekt dat de stripper tijdens het feestje geobsedeerd was door één van de vrouwen. Ondertussen onderzoeken Megan en Delko de dood van een diepzeeduiker die op zee is doodgestoken.
8. Slaughterhouse.
Een peuter die alleen door de straten van een buitenwijk doolt, brengt de politie op het spoor van een brute moord op een gezin in hun eigen huis. De moeder, een kleuter en twee zonen zijn allen dood; alleen de vader en de peuter zijn de overlevenden. Met behulp van de bloedsporen die her en der op de plaats delict worden aangetroffen, moet het CSI-team bewijsmateriaal verzamelen om vast te kunnen stellen wanneer, en in welke volgorde, de verschillende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Alleen zo kunnen ze de moordenaar te pakken krijgen.
 
Extra:
Creating CSI: Miami.
 
2003

19:23 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-05

Season 1; disk 3.

9. Kill zone.
Tijdens de spits in het centrum van Miami worden drie mensen doodgeschoten. Horatio en het team beginnen aan een race tegen de klok om de, naar zij denken, professionele scherpschutter te vinden. Het team staat echter voor een raadsel wanneer een vierde slachtoffer wordt aangetroffen en de sporen niet overeen komen met die van de vorige drie moorden. Dan moet het CSI-team proberen zich in de moordenaar te verplaatsen voordat hij nog meer angst en verderf in de stad gaat zaaien.
10. A horrible mind.
Een professor van de universiteit, berucht om zijn colleges over kwaad en geweld, wordt dood aangetroffen, ernstig verminkt en opgehangen aan een boom op de campus. Het CSI-team plakken versnipperde documenten van de hoogleraar weer aan elkaar en doen nader onderzoek naar zijn ongebruikelijke lesmethoden. Daarbij ontdekken ze dat wellicht één van zijn studenten zijn lessen wat al te goed heeft gevolgd. Ondertussen doet Delko onderzoek naar een slachtoffer dat verdronken in de kofferbak van een verlaten auto wordt aangetroffen.
11. Camp fear.
Wanneer een ongeïdentificeerd meisje dood wordt aangetroffen in de buurt van de campus van een zeer streng heropvoedingskamp, gaan Horatio en het team op onderzoek uit. Het CSI-team denkt dat één van de cadetten uit het kamp wellicht vitale informatie over de zaak achterhoudt. Het team volgt de sporen en stuit op een doodsoorzaak die geen van allen had verwacht. Ondertussen onderzoeken Speedle en Delko de dood van een zwendelaar wiens gezicht en keel met vuur zijn bewerkt.
12. Entrance wound.
Horatio en het team gaan op onderzoek uit wanneer een prostituee doodgestoken onder een bed in een plaatselijk hotel wordt aangetroffen. De moordenaar heeft op de plaats delict alle sporen minutieus verwijderd en het lichaam van het slachtoffer in de badkuip schoongewassen. Het bewijsmateriaal wijst welliswaar in één bepaalde richting, maar Horatio's instinct zegt hem dat de werkelijke moordenaar de plaats delict wellicht in scène heeft gezet om zich te verzekeren van zijn eigen vrijheid. Ondertussen onderzoeken Calleigh en Delko de moord op een Duitse toerist tijdens een, naar het lijkt, poging tot autodiefstal.
 
Extra:
CSI: Miami uncovered.
 
2003

17:50 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-03-05

Season 1; disk 4.

13. Bunk.
Een onschuldige man overlijdt na het betreden van een huis waar zich allerlei chemische goedjes bevinden. Horatio en Speedle ontdekken dat het pand slechts één van de vele panden is die gebruikt worden als mobiele drugslaboratoria. Ook al zijn de drugs die er gemaakt worden nog zo dodelijk; het CSI-team moet het bewijsmateriaal gebruiken om de daders achter de tralies te krijgen voordat er meer slachtoffers vallen. Ondertussen doen Calleigh en Delko onderzoek nar wat lijkt op een brute moord op een oude vrouw in een bejaardentehuis.
14. Forced entry.
Vastgebonden aan zijn bed, met prop in de mond en verkracht... zo wordt een man aangetroffen. Het CSI-team stelt vast dat het gaat om een man die zich schuldig had gemaakt aan meerdere gevallen van verkrachting en insluiping. Horatio denkt dat het motief voor deze misdaad weleens wraak zou kunnen zijn en ondervraagt daarom de verkrachtingsslachtoffers van de man, in de hoop dat op deze manier een verdachte boven komt drijven. Calleigh en Delko onderzoeken de moord op de eigenaar van een crematorium. Daarbij ontdekken ze dat er in de achtertuin van de man honderden ongecremeerde lichamen liggen. Tussen de lichamen vinden ze een meisje dat enkele weken eerder als vermist was opgegeven. Ze proberen erachter te komen in wat voor relatie zij tot de eigenaar van het crematorium stond.
15. Dead woman walking.
De deuren van de CSI-afdeling gaan tijdelijk dicht wanneer ontdekt wordt dat het wegterende lichaam van een dode straatrover blootgesteld is geweest aan hoge stralingsniveaus. Tijdens het onderzoek stuit Horatio op een milieuadvocate die op sterven ligt door dezelfde stralingsvergiftiging. Ze weigert echter mee te werken aan het onderzoek omdat ze haar eigen proces tegen de farmaceutische onderneming die verantwoordelijk is voor haar toestand niet in gevaar wil brengen. Horatio belooft de zaak te zullen oplossen voordat ze sterft.
16. Evidence of things unseen.
Een Oost-Europese immigrant wordt doodgestoken in een peepshowcabine. De enige getuige is de stripdanseres die op het moment van de dood van het slachtoffer voor hem aan het optreden was. Maar dan vindt zij de dood bij een aanrijding waarbij de bestuurder doorrijdt. Horatio ruikt onraad...
 
Extra:
Production of handling evidence.
 
2003

17:53 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-03-05

Season 1; disk 5.

17. Simple man.
De CSI-rechercheurs belanden in een politiek moeras wanneer de man van een gerenommeerd lid van de gemeenteraad van Miami wordt aangeklaagd wegens de moord op de beheerder van hun huis. Maar wanneer een soortgelijke moord plaatsvindt terwijl de man in verzekerde bewaring is gesteld, vraagt Horatio zich af of ze wel de juiste man voor de rechter gaan brengen. Hij is bang dat er ergens in Miami een seriemoordenaar rondloopt.
18. Dispo day.
Tijdens een gebruikelijk geheim ritje naar de verbrandingsinstallatie om inbeslaggenomen drugs te verbranden, wordt de lading geroofd door zwaarbewapende overvallers. Wanneer de rookpluimen zijn opgetrokken, moet worden vastgesteld dat er twee politieagenten zijn gedood en dat Speedle is neergeschoten. Het CSI-team komt onder verdenking te staan wanneer Interne Zaken gaat onderzoeken wie er informatie over de drugsverbranding heeft gelekt. En het gaat er nog slechter uitzien wanneer de uitslag van de drugstest van één van de CSI-rechercheurs positief blijkt te zijn. Het is aan het CSI-team om in deze zaak de onderste steen boven te krijgen en de naam hoog te houden.
19. Double cap.
Een vrouw wordt vermoord angetroffen naast het zwembad van een exclusief hotel in Miami waar ze had liggen zonnebaden. Haar vingerafdrukken vertellen dat het gaat om ene Gloria Tyson maar uit de federale databank blijkt dat het niet Gloria Tyson betreft, maar ene Gina Cusack, een beschermde getuige. Om haar moordenaar te kunnen opsporen, wil Horatio haar vriend ondervragen. Maar ook hij blijkt onder de getuigenbescherming te vallen, en de FBI weigert zijn verblijfplaats bekend te maken. Ondertussen komt de vader van Calleigh geheel onverwachts bij haar langs en rijt daarmee enkele oude wonden uit het verleden open.
20. Grave young men.
Horatio kijkt verrast op wanneer een man die hij 6 jaar geleden de gevangenis in had gestuurd, hem vraagt om te helpen zoeken naar zijn vermiste tienerzoon. Wanneer ze het huis doorzoeken waar de zoon woonde, vinden ze dingen die kenmerkend zijn voor een probleemjongere. Calleigh ontdekt tot haar grote ongerustheid dat er honderden schoten zijn afgevuurd op een boom in de achtertuin. Ze volgen het spoor van de jongen en ontdekken het dode lichaam van één van zijn klasgenoten. Horatio en het team beginnen aan een race tegen de klok om de vermiste jongen te vinden en de zoveelste schooltragedie te voorkomen. Speedle onderzoekt de zaak van een man die ogenschijnlijk een verstikkingsdood is gestorven. Hij voelt zich aangetrokken tot de vriendin van de man, maar zij is wel de hoofdverdachte. Wanneer zij zijn gevoelens probeert te bespelen, zit hij ingeklemd tussen verleiding en het achterhalen van de waarheid.
 
Extra's:
The autopsy theatre tour.
'Dispo day' commentary.
 
2003

12:53 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-03-05

Season 1; disk 6.

21. Spring break.
Het is voorjaarsvakantie in Miami, maar alle festiviteiten komen abrupt tot een einde wanneer de CSI-rechercheurs terug worden geroepen om twee spoedeisende zaken te behandelen. Horatio en Speedle onderzoeken de zaak van een meisje dat op het strand vermoord is aangetroffen. De lijkschouwing leidt Horatio naar de producer van de 'Babes on Break'-video's, waarbij hij vraagtekens zet bij diens motieven als cineast. Ondertussen doen Calleigh en Delko nader onderzoek naar de zaak van een student die verdronken is in het zwembad bij een motel. Diens vrienden blijven beweren dat het een ongeluk was, maar nader onderzoek leidt de CSI-rechercheurs tot het vermoeden dat er wellicht meer aan de hand is.
22. Tinder box.
Een vuurwerkshow van een DJ veroorzaakt een hevige brand in een populaire nachtclub in Miami. Daarbij vinden 16 bezoekers de dood en raken 58 anderen gewond. Speedle en Delko, die ook aan het nachtleven deelnemen, ontsnappen ternauwernood aan de dood. Tijdens hun onderzoek naar de brand leidt het bewijsmateriaal hen naar het lijk van een barkeeper die dood was gestoken voordat de vuurzee ontstond. De CSI-rechercheurs stellen vast dat de brand geen ongeluk was en onderzoeken alle aanwijzingen om te achterhalen wat er die noodlottige avond daadwerkelijk is gebeurd.
23. Freaks and tweaks.
Horatio, Speedle en Delko ontsnappen maar net aan de dood wanneer er een bom tot ontploffing wordt gebracht tijdens hun onderzoek naar de brute moord op een speedverslaafde. Bij de explosie gaat een groot deel van het bewijsmateriaal verloren, zodat ze zich moeten begeven in de verwrongen wereld van de speedverslaafden, oftewel 'tweakers', om het misdrijf te kunnen oplossen. Ondertussen wordt Calleigh naar de plaats van een moord geroepen en moet ze tot haar verbijstering vaststellen dat het slachtoffer de man is van één van de beste vriendinnen van Alexx. Terwijl Alexx haar vriendin troost, belooft Calleigh dat ze de onderste steen boven zal halen in deze zaak van ogenschijnlijk willekeurige moord.
24. Body count.
Horatio wordt naar de gevangenis in Miami-West geroepen om de moord op een gevangene te onderzoeken. Daar is hij er getuige van dat drie gedetineerden via helikopter uit de gevangenis ontsnappen. Horatio beseft dat de moord slechts een afleidingsmanoeuvre was voor de ontsnapping en start een klopjacht op de voortvluchtigen. De zaak komt wel heel erg dichtbij wanneer de CSI-rechercheurs vernemen wie de vermiste gedetineerden zijn: twee van hen voeren namelijk een persoonlijke vendetta tegen het CSI-team.
 
Extra's:
The gun lab tour.
'Freaks and tweaks' commentary.

2003

19:30 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |