05-03-06

Season 2; disc 1.

1. Blood Brothers.
shot2.jpgVoor een hotel in Miami wordt door een luxe sportwagen met opzet een fotomodel aangereden. Deze wagen blijkt van de eigenaar van een prestigieus modellenbureau te zijn. Maar helaas had hij die avond een overdadig feest gegeven, waarbij iedereen van zijn auto gebruik mocht maken. Uiteindelijk vindt het team van Horatio de bestuurder, die vrijuit toegeeft het meisje vermoord te hebben. Maar ze kunnen hem niets maken omdat hij en zijn broer diplomatiek onschendbaar zijn. Horatio moet dus een manier vinden om dit te omzeilen. Bovendien moet hij erachter zien te komen of de broers verantwoordelijk zijn voor de dood van de kamergenoot van het model, die op het strand is gevonden.
2. Dead Zone.
De zoektocht naar een schat wordt een hebzuchtige man fataal. Hij wordt aangetroffen op zijn eigen miljoenenjacht, door een harpoen aan de wand genageld. Bewijsmateriaal leidt het team van Horatio naar een grot onder water, waar de man de overblijfselen had gevonden van een gezonken galjoen en mogelijk een bergplaats van verborgen goud. Zijn zakenpartner is de hoofdverdachte in deze moordzaak. Er is echter niet genoeg bewijsmateriaal om hem te arresteren, zelfs niet als blijkt dat beide mannen betrokken waren bij drugshandel en ervan door zijn gegaan met cocaïne van een Colombiaanse drugsbaron.
3. Hard Time.
Als honderden maden door de bevestiging van een lamp aan het plafond van de huurder naar beneden vallen, wijst alles erop dat er een lijk boven ligt. Maar het blijkt dat het slachtoffer nog steeds ademt. De maden hebben ervoor gezorgd dat bacteriën zich niet konden verspreiden en hielden Peg Donovan zo in leven, nadat ze eerder een harde klap tegen haar hoofd had gekregen. Peg is in het verleden slachtoffer geweest van verkrachting en haar belager wacht op voorwaardelijke vrijlating. Een DNA-test wijst uit dat er een verband bestaat tussen een van de juryleden van de crimineel en de laatste misdaad. Dit brengt een web van chantage en leugens aan het licht.
4. Death Grip.
Tiener en tennistalent Lana Walker wordt uit haar slaapkamer ontvoerd. Haar ouders vrezen het ergste als de arm van een meisje wordt gevonden in de maag van een krokodil. Als er rode autolak bij de plaats delict wordt gevonden, leidt het spoor al snel naar tennistrainer David Kendall. Hij blijkt samen met Lana, springlevend en stapelverliefd op Kendall, in een motel te zitten. De gevonden arm is van een Spaans meisje dat sinds drie wordt vermist en gratis tennisles kreeg van Kendall. Voor de politie betekent het een race tegen de klok als Lana ervandoor gaat met Kendall, die wel eens een moordenaar zou kunnen zijn.

2004

Extra's:

'Blood brothers' commentary.

'Hard time' commentary.

15:57 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Season 2; disc 2.

5. The Best Defense.
Als de dag aanbreekt in Miami zijn er in een nachtclub twee doden en een gewonde te betreuren. De overlevende beweert dat hij slachtoffer is geworden van drugsproblemen van zijn vrienden. Maar als de advocaat van deze welgestelde jongeman erbij betrokken raakt, lijkt het meer op een mislukte drugsdeal. Ondertussen vraagt Calleigh’s vader, die openbaar verdediger is, haar om hulp bij een moordzaak. Zijn cliënt wordt ervan beschuldigd haar vriend te hebben doodgestoken met een schroevendraaier, maar hij gelooft dat ze alleen uit zelfverdediging heeft gehandeld.
6. Hurricane Anthony.
Nadat een orkaan over Miami is geraasd, wordt het team van Horatio geconfronteerd met drie verdachte doden. Een man die werd opgetild door de heftige rukwinden, kwam in botsing met een stel dat met hun auto op de vlucht was voor de storm. Het zou wel eens moeilijk kunnen worden om de man te identificeren, omdat er geen vingerafdrukken zijn. Een tweede zaak heeft betrekking op een man, die in zijn achtertuin aan een hek gespietst wordt aangetroffen. Een vermorzelde rozenstruik zou wel eens een waardevolle aanwijzing kunnen zijn. In de derde zaak vinden Caleigh en detective Tripp een man die zijn eigen huis aan het plunderen is en niet kan verklaren hoe het komt dat zijn ex-vrouw dood in de slaapkamer ligt met een schotwond in haar nek.
7. Grand Prix.
shot3.jpgEen monteur die tijdens de pitstop voor brandstof zorgt, is slachtoffer geworden van onzichtbare vlammen tijdens een pitstop van de kwalificatie van de Miami GP. Wat aanvankelijk een ongeluk lijkt te zijn, blijkt moord als blijkt dat de brandbare stof door de vuurbestendige kleding heen is gebrand. Als de bestuurder van de wagen de stad probeert te verlaten, pakt de politie hem op als verdachte. Een paar weken daarvoor had hij namelijk het slachtoffer lastiggevallen. Maar als coureurs strijden om de beste positie en de teambaas bereid is om alles te doen om sponsors te behouden, wordt de lijst van verdachten langer.
8. Big Brother.
Een handelaar in opties wordt doodgestoken gevonden achter zijn bureau. Afdrukken van stilettohakken, champagne en kaarsen wijzen op een ‘hot date’ die slecht is afgelopen. De internetgeschiedenis van zijn computer leidt de forensische detectives naar een webcamsite waarop jonge studentes gewillig poseren voor de camera. Ondertussen heeft Horatio zo zijn eigen problemen. Suzie, die een relatie heeft gehad met zijn overleden broer, is in de stad gearresteerd wegens de aanwezigheid van drugs in de auto van haar man. Als Horatio met hem gaat praten, ziet hij ook de 4-jarige dochter van het stel, die het evenbeeld is van zijn overleden broer.

2004

Extra's:

'Hurricane Anthony' commentary.

The AV Lab Tour.

15:47 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 2; disc 3.

9.Bait.
Een vrouw is verscheurd door een haai, toen ze zich wanhopig probeerde vast te klampen aan een boei in de haven. Doordat de politie de resten van het lichaam onderzoekt, komen ze erachter waardoor de haai tot aanval is overgegaan. De vrouw had een schotwond in haar schouder en er druppelde bloed in het water. Op haar lichaam werd ook een surveillancesnoertje gevonden, hoewel ze geen politieagente was. Ze werkte als lokaas voor een privé-detective die mooie vrouwen gebruikte om in opdracht van echtgenotes de trouw van hun mannen te testen. Maar Delko vindt zijn werk plotseling onaangenaam worden als er vingerafdrukken van Tripp op de hotelkamersleutel van de vrouw zitten.
10. Extreme.
Een romantisch moment tussen twee mensen in een parkeergarage wordt ruw onderbroekn als er een lijk naast het stel belandt. Vreemd genoeg was ze al dood voordat ze het beton raakte. Het CSI-team komt meer te weten over het fenomeen ‘extreme kidnapping’ en het lijkt erop dat de vrouw, die op zoek was naar spanning en avontuur, meer te verduren heeft gekregen dan de bedoeling was. Delko komt in de problemen als Horatio erachter komt dat hij per ongeluk een lopend onderzoek in gevaar heeft gebracht en als blijkt dat er wel eens meer aan de hand zou kunnen zijn tussen hem een een vrouw uit een vorige zaak.
11. Complications.
shot4.jpgDr. Garza, een welvarend en succesvol plastisch chirurg wordt dood aangetroffen op zijn vakantieadres. Aanvankelijk lijkt het op zelfmoord, maar inconsistente bewijsvoering wijst in de richting van moord. De forensische detectives komen erachter dat hij zeer verontrust was over de dood van een patiënt, die overleed tijdens een cosmetische ingreep. Als ze daarbij nog te weten komen dat de echtgenoot van de gestorven patiënte de dokter kort voordat zijn lichaam werd gevonden nog heeft bezocht, wordt hij een voor de hand liggende verdachte in deze zaak.
12. Witness to Murder.
Een diamanthandelaar wordt vermoord met twee miljoen dollar aan handel in bezit, nadat zijn auto in een parkeergarage is aangereden door een andere auto. De enige getuige is een geestelijk gehandicapte man. Doordat zijn verklaring in de rechtszaal waardeloos is, moeten Horatio en cs. de ontbrekende kogel opsporen om de zaak op te kunnen lossen.

2004

Extra's:

'Witness to murder' commentary.

'Complications' commentary.

15:38 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 2; disc 4.

13. Blood Moon.
Het lichaam van een sigarenmaker wordt in zijn winkel gevonden, vastgebonden, gemarteld en vermoord. De CSI'ers komen erachter dat er een telefoongesprek heeft plaatsgevonden met een Cubaanse vluchtelingenorganisatie, die een mobiele telefoon heeft gebruikt om de dode man te bellen. Het blijkt dat de sigarenmaker al twintig jaar dood is en dat iemand anders zijn identiteit had aangenomen. Als de ware identiteit van de vermoorde man aan het licht komt, vermoedt Horatio dat wraak het motief was. Calleigh en Speedle onderzoeken de moord op een man die werd doodgeschoten terwijl hij geld aan het afhalen was aan een bankautomaat. Via een beveiligingscamera achterhalen ze de eigenaar van een gestolen auto.
14. Slow Burn.
Alexx en Delko ontsnappen ternauwernood aan de dood wanneer zij in de Everglades de vondst van het lichaam van een jager onderzoeken. Pas als het vuur onder controle is, vindt Horatio nog een lichaam. Het is een vrouw die seksueel is misbruikt en van wie de schedel is ingeslagen. Bandensporen en een casinopas wijzen op een verdachte en een slachtoffer. Al snel richten ze zich echter op Mike Sheridan, de vriend van de vrouw. Ondertussen blijkt de dode man een stroper te zijn. Zijn maatje geeft toe dat hij woorden heeft gehad met het slachtoffer.
15. Stalkerazzi.
Een sterrenfotograaf wordt na een aanrijding dood in zijn auto gevonden. Horatio denkt dat zijn dood geen ongeluk was. Zijn collega fotografen noemden hem een stalkerazzi, een man die alles doet voor een goedbetaalde foto. Een spoor van merkwaardig bewijsmateriaal leidt het CSI-team naar het huis van een beroemd acteur. Als er bezwarende foto’s van de acteur in de bladen verschijnen, ontdekken de CSI-agenten dat deze schandalige taferelen niet alleen zijn ondergang betekenen; ze hebben ook een moord vastgelegd.
16. Invasion.
Bij een inbraak wordt een voormalig surfwonder doodschoten en ontvoerd. Zijn zoon wordt geslagen en zijn vrouw vastgebonden. Horatio denk niet dat er losgeld gevraagd zal worden gezien de grote hoeveelheid bloed in de garage. Zijn vermoedens blijken juist wanneer het ontzielde lichaam van de man gevonden wordt in een ondiep graf.

2004

Extra:

CSI Miami: Visually Effective.

15:22 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 2; disc 5.

17. Money For Nothing
Onverschrokken overvallen dieven een pantservoertuig. Zij weten echter niet dat Horatio ook in de buurt is. De detective slaagt erin om een verdachte dood te schieten maar de andere weet te ontsnappen met drie miljoen dollar. Aan de hand van een navigatiesysteem weet de bank echter de handlanger te lokaliseren en het gestolen geld terug te brengen. Maar er is een probleem: het geld is vervalst en gek genoeg lijkt de dief hier niets mee te maken te hebben.
18. Wannabe.
Terwijl hij nauwkeurig een plaats delict aan het onderzoeken is, ziet Speedle een man wegrennen met bewijsmateriaal. De dief blijkt Wally Shmagin te ziijn, een wannabe forensisch onderzoeker voor wie de ontvreemde latex handschoen een prachtig collector's item is. Nadat Speedle Wally heeft opgespoord realiseert Horatio zich dat ze Wally's getuigenis wel eens zouden kunnen nodig hebben om de moordenaar te kunnen oppakken. Ondertussen ontdekken Delko en Calleigh hoever mensen bereid zijn te gaan voor geld als een serveerster die naar verluidt een winnend lot had, wordt vermoord.
19. Deadline.
In een verlaten gebouw in een verwaarloosd deel van de stad gaan een brutale verslaggever en een ambtenaar op zoek naar een verhaal. Maar dan vallen er schoten en wordt de ambtenaar dodelijk getroffen. Vingerafdrukken wijzen op een drugsdealer, maar het bewijsmateriaal brengt een veel serieuzer probleem aan het licht: een pro-Castro-groepering die in Miami woonachtige Cubanen terroriseert.
20. The Oath.
Nadat een politieagent een auto heeft aangehouden, zakt hij in elkaar en overlijdt. Horatio denkt dat hij werd vermoord. De CSI'ers vinden zijn auto met bloed en kogelgaten terug op een industrieterrein. Het lijkt erop alsof de agent op het punt stond een netwerk van autodiefstallen te ontmaskeren.

2004

Extra's:

The Trace Lab Tour.

Commentaar bij aflevering 18. Wannabe door Steven Maeda, Elizabeth Devine en John Haynes.

15:20 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 2; disc 6.

21. Not Landing
Een piloot komt om bij de crash van een klein vliegtuig op een druk strand. Horatio en zijn hele team gaan aan het werk en vinden bewijs van sabotage. De collega van de omgekomen piloot geeft toe dat de piloot chemicaliën smokkelde, bestemd voor illegale drugs. Hij had in elk geval geen reden om zijn vriend om te brengen. Een plaats delict ontploft bijna in Alexx' gezicht als ze het lichaam van een zwerver onderzoekt, die dood was neergevallen op straat. Iemand heeft een bom in zijn jas gestopt, maar waarom?
22. Rap Sheet
In een club klinken schoten en rapper 10-Large lijkt het doelwit te zijn. 10-Large wil de schietpartij gebruiken voor publiciteit en wil daarom niet dat de politie een kogel uit zijn schouder haalt. Ondertussen krijgt Alexx de schrik van haar leven als het slachtoffer van een auto-ongeluk weer tot leven komt...
23. Nonstop.
In Miami haast de tiener Laura Spelman zich naar huis na een avondje stappen. Thuis blijkt het feit dat ze te laat is haar redding te zijn geweest; haar ouders zijn doodgestoken. Als uit bewijsmateriaal blijkt dat de moordenaar uit New York City komt, gaat Horatio ernaartoe. Hij moet er de krachten bundelen met rechercheurs Mac Taylor en Stella Bonasera en hun team van CSI New York. Samen moeten zij de moorden in Miami oplossen en de moord op een rijke NYC-hoteleigenaar en zijn vrouw, die op dezelfde manier zijn afgeslacht. Al snel doet een verhaal van ontrouw, drugs en hebzucht de ronde.  Deze aflevering is het startschot voor de nieuwe CSI:NY serie.
24. Innocent.
Twee geliefden schrikken op als ze een vrouw gewurgd in een park vinden. Het slachtoffer is pornoactrice Ashley Sanders. De hoofdverdachte is een bekende sekscrimineel en CEO van het bedrijf dat haar film distribueert. Een bandje uit het antwoordapparaat van zijn kantoor zou wel eens het cruciale bewijsmateriaal kunnen zijn voor een arrestatie, maar door een ongeluk in het lab wordt de tape vernietigd. Rick Stetler, een ambtenaar van binnenlandse zaken, duikt in de zaak en heeft een dossier aangelegd over Horatio. Ondertussen komt Speedle dichter in de buurt van een andere pornoactrice, die wel eens een getuige zou kunnen zijn.

2004

Extra's:

Commentaar bij aflevering 23. Non Stop door Ann Donahue.

CSI Miami: Recalling Season II.

15:17 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |