18-02-07

Season 3; disc 1.

csi 1

1 - Lost Son
Nadat een groot jacht een belangrijke brug in Miami heeft geramd, vinden de CSI'ers er een man aan boord die doodgeschoten blijkt te zijn. De vrouw van het slachtoffer onthult dat haar zoon was ontvoerd en dat haar man losgeld wilde gaan betalen met drie miljoen dollar aan juwelen. Tijdens het onderzoek van Horatio komen ze in een gevaarlijke situatie terecht in een juwelierszaak waar zich cruciaal bewijsmateriaal zou bevinden.
2 - Pro Per
Als een bezoeker van een party aan het water wordt gedood door wilde schoten vanuit een boot, een ‘Miami drive-by’, gaan de CSI'ers op zoek naar de moordenaar. Deuce Deuce, rapper en modekoning met vele vijanden, was de gastheer van het feest en geeft toe teruggevuurd te hebben toen het schieten begon. Het bewijs leidt het team naar één van Deuce's vijanden: B Slick. Ondertussen is de veiligheid van detective Yelina in gevaar als ontdekt wordt dat de achtjarige getuige van de schietpartij bij haar in huis zit en zelfs Horatio haar niet kan beschermen.
3 - Under The Influence
Nadat een jonge vrouw voor een bus is geduwd, moeten de CSI'ers de moordenaar zien te vinden. Alexx ontdekt een blauwe plek in de vorm van de hand op de rug van het slachtoffer, wat bewijst dat het de bedoeling was dat zou overreden zou worden. Haar vriend, Jay Seaver, is de hoofdverdachte. Als een rivaliserende collega van Jay ook dood gevonden wordt, zegt hij dat hij te maken heeft met een psychotische stalker: Claudia. Jay denkt dat zij de moorden begaat om hem een plezier te doen. Ondertussen roept de vader van Calleigh haar hulp in omdat hij vreest dat hij iemand gedood heeft terwijl hij dronken achter het stuur zat. Horatio zet een nieuwe CSI'er, Ryan Wolfe, op de zaak.
4 - Murder In A Flash
E-mails en smsje's brengen een grote hoeveelheid studenten bij elkaar om een willekeurige taak uit te voeren op een golfbaan. Als de menigte zich weer verspreidt, wordt het lichaam van een scholier gevonden. Het oorspronkelijke bericht, dat de zogenaamde ‘flash mob’ mobiliseerde, wordt herleid naar een oudere leerling wiens vader een invloedrijke advocaat is. Maar de zaak verandert als Horatio en zijn team erachter komen dat de dochter van het schoolhoofd weleens iets met de moord te maken zou kunnen hebben.

2005

Extra's:

Deep blue sea (documentary).

"Lost son" commentary.

"Under the influence" commentary.

14:56 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 3; disc 2.

csi 2

5 - Legal
Een meisje van achttien wordt vermoord in een hippe nachtclub en de detectives van CSI Miami moeten haar moordenaar zien te vinden. Horatio ontdekt dat het slachtoffer een medewerkster was van de Alcoholic Beverage Control, die het drankverbruik onder minderjarigen controleerde. Ondertussen werken Calleigh en Ryan samen om vast te stellen of een onzeker en minderjarig tienermeisje, dat zich die bewuste nacht in de club bevond, iets te maken heeft met de moord.
6 - Hell Night
In een moordzaak die veel publiciteit trekt, is de vrouw van een beroemde basketballer op brute wijze vermoord in haar huis. Haar man, die graag op de versiertoer gaat, wordt beschuldigd van de misdaad. De jury en de verdachte met zijn advocaat bezoeken het huis om de plaats delict te onderzoeken. Maar nadat de lichten zijn uitgegaan, wordt de basketballer dood gevonden met een vleesmes in zijn hoofd en een briefje waarop staat: schuldig.
7 - Crime Wave
Als blijkt dat er een tsunami op weg is naar Miami, moeten Horatio en zijn team een bende bankovervallers grijpen die gebruikt maakt van de paniek in de stad. In de chaos van een tien uur durende waarschuwing om te evacueren, worden twee mensen vermoord op een parkeerplaats. Middels het bewijsmateriaal ontdekt Horatio een samenzwering voor een bankroof, uit te voeren tijdens de natuurramp. Maar als de CSI'ers de criminelen insluiten komen ze erachter dat het plan uitgebreider is dan ze in eerste instantie dachten. In het spoor van de storm ontdekken Ryan en Alexx ondertussen een lichaam dat van een lokale begraafplaats is gespoeld, ambtenaren staan voor een raadsel met twaalf kisten en dertien lijken.
8 - Speed Kills
Na een avondje speeddaten wordt Richard Laken buiten een lounge dood gevonden. Hij is vermoord met een ijzeren hoepel. Als de CSI'ers pikante details uit Lakens romantische verleden oprakelen, blijken er vrouwelijke verdachten in overvloed te zijn. Als Horatio en zijn team erachter komen dat Lake onlangs getuige was van een ernstige aanval op een basketballer bij een wedstrijd van Miami Heat, zijn ze ineens op jacht naar twee daders in plaats van één.

2005

Extra:

"Crime wave" commentary.

14:53 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 3; disc 3.

csi 3

9 - Pirated
Horatio vermoedt dat er moderne piraten op het water zijn als er zes samengebonden lichamen drijvend worden aangetroffen bij de kust van Miami. Er wordt een gekaapt schip gevonden, waarvan een deel van de bemanning is gedood en overboord gegooid. Bewijsmateriaal wijst erop dat andere bemanningsleden waarschijnlijk met een reddingsboot zijn ontsnapt. Met radar en GPS-apparatuur vinden de CSI’ers de overlevenden, maar hun verhalen komen niet overeen.
10 - After The Fall
Nadat een man van een gebouw is gevallen en de voetganger waarop hij geland is, heeft gedood, gaan de CSI'ers op onderzoek uit. Ze ontdekken dat het gevallen slachtoffer, dat nu op vrije voeten is, in het bezit is van een compromitterende dvd over een affaire tussen een topstrafrechter uit Miami en zijn kinky minnares. Als de vrouw dood gevonden wordt, moet het team in de gecompliceerde privélevens duiken van de machthebbers van het juridische systeem.
11 - Addiction
Als Kay Coleman wordt vermoord in wat lijkt op een gewelddadige autokaping, praten de CSI'ers met haar man, Sal Coleman. Hij is de oudste van de drie Coleman-broers, die een lucratief familiebedrijf runnen. Als uitkomt dat Kay een gokverslaving had die het faillissement van het familiebedrijf kon betekenen, moet er een moord van veel persoonlijker aard onderzocht worden. Ondertussen huurt Alexx een herstellende alcoholverslaafde in als lichaamsvervoerder. Ze moet echter een onderzoek instellen als hij ervan beschuldigd wordt doden te stelen.
12 - Shootout
Een schietpartij tussen bendeleden eindigt op de eerste hulp en Horatio en zijn team moeten de verantwoordelijken zien te vinden. Het bewijsmateriaal wijst in de richting van een ziekenbroeder die in het ziekenhuis een gewond bendelid had herkend en rivaliserende bendeleden op de hoogte gebracht van zijn verblijfplaats. Maar het bewijs klopt niet helemaal en de CSI’ers ontdekken dat een overspelige vriendin weleens het motief voor de schietpartij zou kunnen zijn. Ondertussen ondervraagt Ryan een jonge moeder op de eerste hulp, een verhaal over haar kind doet hem vermoeden dat hier sprake is van kindermishandeling.

2005

Extra's:

Visualising season 3 (documentary)

"After the fall" commentary.

"Shootout" commentary.

14:51 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 3; disc 4.

csi 4

13 – Cop Killer
Het CSI-team moet in actie komen als een politieman wordt doodgeschoten tijdens een verkeerscontrole. De moordenaar pakt het pistool van de agent en gijzelt een 17-jarige jongen. Ondertussen loopt de spanning tussen Horatio en Rebecca hoog op, als ze een verhitte discussie hebben over de manier waarop de zaak behandeld zou moeten worden.
14 – One Night Stand
Het cruiseseizoen is weer aangebroken in Miami. Dat betekent dat het aantal mensen in de stad flink toeneemt. De CSI-ers hebben dan ook een ruime keuze aan verdachten, als in een suite van een van de hotels een liftjongen wordt vermoord. Ondertussen moet Calleigh de zaak omtrent een vrouwelijke toerist onderzoeken. Ze was vermist en werd daarna dood gevonden, nadat ze met haar man een wilde ‘friction party’ had bezocht.
15 - Identity
Een vrouw wordt in haar geheel opgeslokt, gedood en weer uitgespuugd door een boa constrictor. Bewijsmateriaal leidt Horatio en zijn team naar een geheime drugsmokkel waarbij grote slangen worden gebruikt om illegale drugs het land binnen te smokkelen. In de tussentijd moet Wolfe de waarheid zien te achterhalen in een moeilijk geval; twee vrouwen zeggen allebei dat ze het slachtoffer zijn van een identiteitsdiefstal en dat de ander de dader is.
16 – Nothing to Lose (deel 1 & 2)
Er woedt een enorme brand in de Everglades. Zelfs plaatselijke gevangenen worden ingezet als gratis mankracht om het vuur te bestrijden. Maar dan ontsnapt een seriemoordenaar en Horatio moet achter hem aan voordat hij opnieuw toeslaat. Het lichaam van een student wordt gevonden. Hij is doodgeschoten, maar het vuur heeft de plaats delict verwoest. Als het team illegaal gestookte drank en zelfgemaakte munitie in de buurt vindt, leidt het bewijsmateriaal naar een mogelijke dader.

2005

14:48 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 3; disc 5.

csi 5

17 – Money Plane
De CSI-ers moeten iemand opsporen die een laserstraal heeft gebruikt om een piloot te verblinden en zo een vliegtuig heeft neergehaald met een miljard dollar aan boord. De plaats delict laat een slachtoffer zien, een jonge fondsenwerver, die nog voor de crash in het vliegtuig werd vermoord. Wanneer Calleigh samen met haar ex-vriend detective Hagen een zaak doet, zou hun romantische verleden wel eens voor problemen kunnen zorgen.
18 – Game Over
Het lichaam van een ‘extreme skateboarder’, die werkte als een tester van videogames, wordt gevonden na een auto-ongeluk. CSI vermoedt een vies spelletje als bewijsmateriaal vaststelt dat de jongen nog voor het ongeluk is vermoord. In de studio van het gamebedrijf. Ondertussen komt Horatio een voormalig pornoster te hulp. Zij was ooit betrokken bij een zaak met de inmiddels overleden forensisch detective Tim Speedle.
19 – Sex & Taxes
Twee belastinginspecteurs worden gevonden, ze zijn vermoord. Dat kan maar één ding betekenen: het is weer tijd om belastingen te betalen. Eén inspecteur is doodgeschoten in zijn atuo, terwijl de andere ambtenaar is neergeschoten op een jacht dat hij in beslag wilde nemen. In het lab loopt de spanning op tussen Delko en Wolfe over wie de credits zou moeten krijgen voor werk buiten de deur.
20 – Killer Date
Horatio’s leven verandert voorgoed als hij belangrijke dingen te weten komt over zijn overleden broer Raymond. Zal hij het Yelina vertellen of niet? Ondertussen onderzoekt het CSI-team de dood van een jonge vrouw. Ze werd gesmoord gevonden in een zogenaamde ‘bed-bar’. Valera wordt onder toezicht gesteld door de rechterlijke macht, nadat ze in een van haar zaken had geknoeid met DNA.

2005

Extra:

Medical examiner school (documentary).

14:46 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 3; disc 6.

csi 6

21 – Recoil
Na een bitter gevecht van een echtpaar over de voogdij over hun dochter worden buiten de rechtzaal kogels afgevuurd. De moeder van het meisje is het doelwit. Als het schimmige verleden van de moeder aan het licht komt, blijken er heel wat mensen te zijn die van haar af zouden willen. Een man die de kabel van zijn buurman heeft gestolen, overlijdt nadat hij uit een raam op de zestiende verdieping is geduwd.
22 - Vengeance
Een voormalig football-ster wordt vermoord op een reünie van de middelbare school. De CSI-ers moeten iedereen ondervragen. Ze moeten erachter zien te komen wie er zo lang zo’n diepgewortelde wrok op na hield. Als Horatio en Delko aankomen bij een plaats delict, zien ze dat die al onder handen genomen is. Het ontbrekende bewijsmateriaal bevat een duistere waarheid over Horatio’s doodgewaande broer Raymond en een FBI-agent die vastbesloten is om het onderzoek geheim te houden.
23 - Whacked
De CSI-ers moeten het fysieke bewijs voor een dubbele moord opnieuw onderzoeken. De executie van een man die is beschuldigd van moord wordt op het laatste moment uitgesteld, nadat er is gebleken dat er misschien wel met DNA is geknoeid. Ondertussen worden ze opgeroepen voor opnieuw een dubbele moord, die verdacht veel lijkt op de zaak waar ze aan werken. Gastacteur: Eric Roberts.
24 – 10-7
Tijdens het onderzoek naar de moord op een man die werd ingehuurd om bommen te maken voor terroristen, vindt Horatio de bloederige vingerafdruk van zijn broer Raymond. En dat terwijl hij dacht dat hij al lang dood was. Maar als zijn zoon wordt ontvoerd, komt Raymond opeens weer bovendrijven. De van elkaar vervreemde broers moeten nu samenwerken om de jongen terug te vinden. Terwijl Calleigh een plaats delict onderzoekt, houdt een onbekende een pistool tegen haar hoofd. Na een dodelijke confrontatie in haar wapenlab, twijfelt ze aan haar positie als CSI-er.

2005

Extra's:

Delivering the goods (documentary).

Locations: coast to coast (documentary)

"Whacked" commentary.

14:44 Gepost door Filip Hellemans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |